IVECO Daily 35S15 4100 met gesloten laadbak en laadklep

De Kringwinkel De KooP houdt zich dagelijks bezig met het inzamelen, verwerken & hergebruiken van goederen. Goederen die niet thuishoren op de afvalberg, maar voor iemand toch niet meer bruikbaar zijn. De Kringwinkel De Koop is actief in 11 gemeenten.

 

De Kringwinkel De KooP streeft de realisatie van een drievoudig doel na:

  • door hergebruik de afvalberg verkleinen
  • nog bruikbare goederen aan een interessante prijs verkopen
  • arbeidsplaatsen creëren

 

Eerste doelstelling: milieu

Het is dan ook de bedoeling van De KooP om zoveel mogelijk afgedankte, maar herbruikbare goederen een tweede leven te geven. Zo werkt De KooP actief mee aan een schoner milieu, door het verlagen van de afvalberg.

Tweede doelstelling: tweedehands is degelijk en goedkoop

Waarom nieuw kopen als tweedehands ook nog degelijk is? In de kringloopwinkels vindt u een zeer gevarieerd aanbod van goederen aan lage prijzen. Bovendien kan je elke dag nieuwe dingen in hun winkel ontdekken, want het aanbod wordt dagelijks aangevuld.

Derde doelstelling: tewerkstelling

De activiteiten van een kringloopcentrum zijn erg arbeidsintensief. Er moet immers ingezameld, opgehaald, gesorteerd, hersteld, opgepoetst en verkocht worden. Zij als kringloopcentrum, richten hun hiervoor tot werklozen bij wie, ongeacht hun sociaal zekerheidsstatuut, de werklozenproblematiek verzwaard wordt, door een geheel van problemen. Door de inschakeling in dit arbeidsproces creëren zij voor hen reële kansen om werkervaring op te doen en zo uit de "kansarmen-spiraal" te geraken. Ook vrijwilligers zijn bij hen, met behoud van eventuele uitkering, meer dan welkom. Een team van verantwoordelijken en administratieve medewerkers zorgt voor gepaste dossierbehandeling en begeleiding.

 

 

http://www.dekoop.be