De Iveco Daily (Van Of The Year 2015) en Magelys (Coach Of The Year 2016) vervoeren de huidige wereldkampioen, All Blacks, tijdens het rugbytoernooi 2015 in het Verenigd Koninkrijk.

Iveco werd vandaag aangekondigd als de 'Europese Supporter van de All Blacks', en stelt Iveco-bussen ter beschikking van 1 september tot 31 oktober. De Iveco Magelys en drie Daily Minibussen Hi-Matic die ter beschikking worden gesteld van het team zullen gedurende het hele toernooi gebruikt worden om het logistieke transport en het vip-vervoer van de All Blacks en New Zealand Rugby te verzekeren.

De Iveco Magelys werd onlangs uitgeroepen tot 'International Coach of the Year 2016'. De Magelys Pro, die ingezet zal worden voor het vervoer van het team en voor andere transportbehoeften van New Zealand Rugby federatie, is 12,8 meter lang. Hij is uitgerust met een ZF AS-Tronic automatische versnellingsbak en een Iveco Cursor 9-motor van 400 pk, met een koppel van 1.700 Nm bij 1.250 t/min en een cilinderinhoud van 8,7 liter.

Het voertuig, dat in zijn aanvankelijke configuratie voorzien was van 57 zitplaatsen, werd voor het team aangepast tot 46 zetels, voor nog meer comfort voor de spelers en hun families. De Magelys is ook uitgerust met een reeks voorzieningen, waaronder een koffiemachine, lederen zetels met verstelbare rugleuning, wifi, satellietnavigatie, dubbele versterker voor microfoons, een USB-aansluiting bij elke zetel en een 220 V stopcontact per dubbele zitplaats.

 

De drie Daily-minibussen zijn de eerste drie die door Iveco Bus in de Hi-Matic-versie geleverd worden. Deze voertuigen zijn uitgerust met een Hi-Matic automatische versnellingsbak, die ontworpen werd voor maximale prestaties bij lage werkingskosten. Hij biedt maximaal comfort, schakelt uitstekend en verbruikt weinig. De transmissie heeft 8 versnellingen en is sneller en nauwkeuriger dan de standaard versnellingsbak met 6 overbrengingen, waardoor bij elke snelheid in minder dan 200 milliseconden van versnelling kan gewisseld worden, voor prestaties van topniveau.

 

De drie Daily-minibussen zijn Tourys-modellen, met alle comfort en stijl van een grote touringcar, maar dan in een compactere versie. Het voertuig is uitgerust met een 3,0 liter F1C-motor van 170 pk, met 19 zetels met verstelbare rugleuning, een gemakkelijk bereikbare, verlaagde bagageruimte met een maximumcapaciteit van 2,5 m3 en een nieuwe bekleding - vloer in namaakhout en met stof bekleed plafond. De voorzieningen omvatten een koelkast, wifi, een dubbele versterker voor microfoons, satellietnavigatie en een USB-aansluiting per dubbele zitplaats.