Iveco op Expo 2015: industriële uitmuntendheid voor mobiliteit en duurzame logistieke oplossingen

Op vrijdag 8 mei vond de overdrachtsceremonie plaats van de voertuigen van Iveco en Iveco Bus, die zullen worden ingezet op de wereldtentoonstelling Expo Milano 2015.

De nadruk ligt op duurzame mobiliteit en voertuigen met een alternatieve aandrijving, wat het Europese leiderschap van de twee merken van CNH Industrial in aardgas- en biomethaantechnologieën bevestigt.

 

Groot-Bijgaarden, 21 mei 2015

 

Iveco en Iveco Bus, twee merken van CNH Industrial, hebben officieel groen licht gekregen om deel te nemen aan het Expo 2015-avontuur met de overdracht van de voertuigen die op de wereldtentoonstelling van Milaan, die loopt van 1 mei tot 31 oktober 2015, zullen worden gebruikt. Tijdens de 6 maanden van dit evenement krijgen de voertuigen van Iveco en Iveco Bus de kans om hun prestaties, bedrijfszekerheid en, nog belangrijker, hun milieuvriendelijkheid te tonen en zo het engagement van beide merken op het vlak van duurzame mobiliteit en logistiek in de verf te zetten.

 

De ceremonie vond plaats op vrijdag 8 mei op het expoterrein in aanwezigheid van Pierre Lahutte, Iveco Brand President, Giuseppe Tomarchio, Algemeen Directeur van de stad Milaan en Piero Galli, Algemeen Directeur van de Expo Milano 2015.

 

Tijdens de ceremonie verklaarde Pierre Lahutte: “We zijn enorm trots om hier vandaag te staan met onze voertuigen: voor ons betekent de Expo2015 een unieke gelegenheid om de waarde van onze voertuigen in de praktijk te laten zien in het kader van een schitterende wereldtentoonstelling. Het thema van de Expo 2015 – “Feeding the Planet, Energy for Life” – ligt in het verlengde van de boodschap van duurzaamheid en respect voor het milieu, die Iveco en Iveco Bus als Europese leiders binnen het segment van de met aardgas aangedreven voertuigen ook altijd zelf hebben uitgedragen.”

 

Iveco heeft aan AMSA, de dienst die voor de stad Milaan de afvalverwerking, stratenreiniging en andere essentiële onderhoudsdiensten beheert, in totaal 55 voertuigen uit de gamma’s Daily, Eurocargo en Stralis geleverd. Deze voertuigen zullen worden ingezet voor een hele reeks taken, waaronder de reiniging van straten in het stadscentrum van Milaan, afvalophaling op het expoterrein en de ophaling van vloeibaar afval.

 

De duurzame mobiliteit van Iveco en Iveco Bus op de Expo 2015

 

Om hun continu engagement voor duurzame mobiliteit te bewijzen, zullen Iveco en Iveco Bus op de expo een voortrekkersrol vervullen met 20 voertuigen aangedreven met gecomprimeerd aardgas (CNG). Aardgaspropulsie is de meest efficiënte en onmiddellijk beschikbare, alternatieve aandrijftechnologie om de problemen van vervuiling en CO2-emissies aan te pakken. Aardgas is momenteel het enige echte alternatief voor diesel en de schoonste brandstof die vandaag beschikbaar is.

 

Daarom werd Iveco Bus aangesteld om voertuigen te leveren aan ARRIVA ITALIA, de partner voor personenvervoer van de expo. Het merk van CNH Industrial heeft zeven Urbanway-stadsbussen geleverd, die worden aangedreven door gecomprimeerd aardgas om diensten op het terrein aan te bieden. Tijdens de zes maanden van het evenement zullen deze voertuigen een exclusieve shuttledienst verzorgen.

 

Lahutte voegde hieraan toe: “Deze voertuigen, die al erg ecologisch zijn omdat ze op CNG rijden, kunnen nu ook worden aangedreven door biomethaan, een hernieuwbare brandstof die ontstaat door de vergisting van biomassa, landbouwafval en het organische gedeelte van afval. Voor Iveco en Iveco Bus is biomethaan de meest efficiënte technologische uitdaging om CO2-emissies te verminderen en om de doelstellingen te halen die door de Europese Unie werden opgelegd.”

 

Biomethaan is nu een belangrijk thema op de Expo 2015 dankzij de aanwezigheid van New Holland Agriculture met zijn “Sustainable Farm Pavilion”. Dit duurzame paviljoen is geïnspireerd door deClean Energy Leader-strategie en, in het bijzonder, het Energy Independent Farm-project dat landbouwers minder afhankelijk wil maken van fossiele brandstoffen en het opwekken van bio-energie, zoals biomethaan, wil bevorderen. Om het belang van biomethaan in de landbouw te symboliseren is de nieuwe T6 Methane Power-tractor, die op het dak van het paviljoen staat om de bezoekers te verwelkomen, uitgerust met dezelfde motor als de door methaan aangedreven voertuigen die Iveco en Iveco Bus aan de Expo hebben geleverd.

 

Pierre Lahutte besloot: “Iveco en Iveco Bus zijn samen met New Holland Agriculture voortrekkers op het gebied van industriële uitmuntendheid en via de Expo 2015 als prestigieuze internationale showcase tonen ze hoe het gebruik van aardgas en biomethaan een werkzame cyclus kan creëren in de landbouw en voor de productie en het transport van voedsel en energie, waardoor het mogelijk wordt om op wereldschaal minder voedsel, water en energie te verspillen”.

 

Voertuigen van Iveco en Iveco Bus aan de slag op Expo 2015

 

Op de Wereldtentoonstelling in Milaan worden zo’n 55 Iveco-voertuigen uit de gamma’s Daily, Eurocargo en Stralis aan het werk gezet.

18 veegwagens op een Eurocargo-onderstel, een voertuig uit het middelzware segment van Iveco, vegen de straten van het Milanese stadscentrum en het hele expoterrein schoon. De voertuigen zijn uitgerust met de Tector 5 Euro VI-motor met 210 pk. Ook de twee vuilniswagens op Eurocargo-onderstel met een Tector 5 Euro VI-motor met 190 pk, die op het expoterrein rondrijden om het vuilnis op te halen, zijn afkomstig uit het middelzware segment.

Daarnaast zijn er nog 14 Stralis Hi-Street-trucks uit het zware segment, uitgerust met roll-off flatbeds en Cursor 9 Euro VI-motor met 310 pk. Twee Stralis Hi-Street CNG-voertuigen met Cursor 8 Euro VI-motor met 330 pk, aangedreven door gecomprimeerd aardgas, vervolledigen het aanbod voor zware transporten.

Het vloeibare afval ten slotte wordt opgehaald door 12 Daily CNG-voertuigen, aangedreven door gecomprimeerd aardgas en uitgerust met vuilnisopbouw. Daarbovenop zullen ook nog drie Daily-voertuigen beschikbaar zijn, uitgerust met een dekzeil en klep voor het ophalen van lijvig materiaal. Verder zullen er ook vier Daily-voertuigen worden gebruikt door de noodteams op het expoterrein.

 

Iveco Bus zal op de tentoonstelling aanwezig zijn met twee Daily Minibus-voertuigen en zeven Urbanway-stadsbussen, aangedreven door gecomprimeerd aardgas (CNG). De zeven Urbanways van Iveco Bus zijn getooid met de merkkleuren van de Universal Expo en zijn de enige bussen die op het expoterrein zullen rondrijden. Ze staan ook bekend als “People Movers” en zullen een exclusieve shuttledienst voor de bezoekers aanbieden. De 12 meter lange voertuigen zijn uitgerust met een Euro VI Cursor 8 CNG-motor met 290 pk en worden gekenmerkt door een innovatief design. Ze kunnen in totaal 97 passagiers vervoeren en beschikken over 22 zitplaatsen.

De Urbanway van Iveco Bus is een stadsbus met een lage vloer die voldoet aan de strengste eisen op het vlak van passagiers- en bestuurderscomfort. Hij beschikt over een ruim interieur, een superieure airconditioning en een uitstekende toegankelijkheid, ook voor personen met een beperking. 

 

Ten slotte zijn er nog twee Daily Minibus-voertuigen met 19 zitplaatsen om bezoekers over het expoterrein te vervoeren.