NEW Eurocargo is "International Truck Of The Year 2016"

De nieuwe Eurocargo werd door een jury van 25 vooraanstaande journalisten met specialisatie "bedrijfsvoertuigen" van over heel Europa verkozen tot “International Truck of the Year 2016”. De prestigieuze award (de vierde voor Iveco in de voorbije 4 jaar) toont het engagement van Iveco voor technologie en zijn focus op lage totale gebruikskosten(TCO) en duurzaam transport.

 

Deze vierde award komt na de titel van “International Truck of the Year 2013” voor de Stralis, “International Van of the Year 2015” voor de Daily, en “International Coach of the Year 2016” voor de Magelys. Hij vormt een belangrijke erkenning voor de sterke focus van Iveco op technologie gericht op duurzaamheid en lagere totale gebruikskosten.

 

Duurzaamheid en energie-efficiëntie staan centraal in de inspanningen van het merk, wat aan de basis ligt van zijn onderzoek naar de verlaging van het brandstofverbruik en de uitstoot van de klassieke dieselmotor, en wat Iveco met de Hi-SCR-technologie een belangrijk voordeel heeft opgeleverd. Die focus heeft ook geleid tot het stimuleren van alternatieve brandstoffen en tot de leiderspositie van Iveco in Europa op het vlak van aardgas.

 

De Eurocargo is de enige Euro VI-conforme middelzware vrachtwagen die aan de uitstootnormen voldoet met één enkel nabehandelingssysteem voor de uitlaatgassen: het Hi-SCR-systeem met passieve DPF. Die oplossing is uniek omdat zij het verbrandingsproces niet verandert maar enkel met verse lucht werkt in plaats van met uitlaatgasrecirculatie. De Tector 5- en Tector 7-motoren van de Eurocargo werden geoptimaliseerd voor de hoogste energie-efficiëntie en de typische werkomstandigheden in de stad, terwijl een nieuwe turbo de vrachtwagen dynamisch laat reageren bij het accelereren en wegrijden, wat een brandstofbesparing oplevert tot 8%.

 

Voortbouwend op het leiderschap van Iveco op het vlak van aardgas is de nieuwe Eurocargo ook verkrijgbaar in een superecologische Natural Power-versie op CNG (gecomprimeerd aardgas), die een nog hogere ecologische en economische duurzaamheid biedt. De 210 pk sterke Tector-motor met een cilinderinhoud van 6 liter biedt aanzienlijke troeven op het vlak van efficiënte, uitstoot en onderhoud. De Eurocargo Natural Power voldoet nu al aan de Euro VI step C-uitstootnormen (31/12/2016), en mag daardoor in stadszones met beperkte toegang, opnieuw een troef bij ritten met meerdere leveringspunten. De Eurocargo op aardgas is bovendien bijzonder stil, wat hem perfect maakt voor nachtelijke leveringen in de stad. 

De Eurocargo is ideaal voor de stad: milieuvriendelijk, stil, brandstofefficiënt, manoeuvreerbaar en comfortabel (een “kantoor op wielen”), en gecombineerd met lage totale gebruikskosten, de ideale partner voor duurzaam transport.  De slogan “The Truck the City Likes” typeert de Eurocargo perfect.